Over mij

Leuk dat je even komt kijken wie ik ben 😊😊😂

Dat lache bekkie ben ik.

Mijn naam is Chris van Zinderen ben 39 jaartjes jong en kom oorspronkelijk uit Arnhem heb 3 kids 2 meiden van 10 en een zoon van 13 waar ik heel trost op ben en woon sinds mei 2017 in Doesburg.

En bevalt super goed. 

Nu zou ja graag willen weten hoe ik nu in contact ben gekomen met kunst,  Dat ga ik je vertellen ..

Eerst nog even waar ik vandaan kom. Ik ben in Arnhem geboren  en heb ontzettend veel meegemaakt van leuke momenten maar zeker ook minderleuke momenten zoals

  • Mishandeling zowel geestelijk als fysiek van 0 tot me 16 fysiek en tot me 21ste geestelijk.
  • Narcisme 
  • 3x Burn-out. 
  • Instanties die je niet serieus nemen. 
  • dak en thuis loos zijn.
  • drugs en alcohol (Niet verslaaft)
  • en schulden vanaf me 18e tot en met heden.
  • kinderen niet meer zien

 

 

 

 

 

Tuurlijk heb ik ook leuke dingen mee gemaakt maar zag dat meer als op adem kom momenten pony's met me moeder altijd leuk,  zulke leuke lieve dieren.

Het was voor mij puur overleven in onveiligheid en denk je rust te hebben er na. "Nee." helaas het hield niet op ging in me relatie gewoon verder waar ik mezelf compleet kwijt raakte en weer in burn-out belande en pfeiffer gewoon doorgaan werken proberen voor me gezin te zorgen. en zei maar pushen want men vond je een lui kreng  uit elkaar. Vechten voor me kids in mijn leven te houden. en ze verdween gewoon. Machteloos staan geen kant op kunnen, het gevoel hebben met de rug tegen de muur te staan enigste wat je mocht was betalen en vooral je kop houden dat gevoel gaf het me.  Dan voel je je echt machteloos. Eigen advocaat die niks meer kon doen omdat het buiten haar werk gebied viel.  Geen advocaat meer die kon helpen want dat kon je niet betalen.  Want ik had maar 15 euro in de week om van te leven.

 

 

Dan kun je 2 dingen doen!

 

kop laten hangen en niks doen en je leven verwaarlozen en zielig zijn. Drugs en alcohol gaan gebruiken om de pijn te verzachten onder mom  van gezellig met vrienden die in zelfde schuitje zitten of die niks begrijpen en voelen gewoon doen voor de lol. Geloof mij  dit gaat je niet verder helpen. De pijn er na is 10 keer erger. Ook dit heb ik geprobeerd, Werkt niet geloof mij !!  en ga die pad niet op. Je stelt het alleen maar uit. En  je houd het in stand, Je loopt letterlijk weg van je problemen.  

 

"Bin there done that"  Dat gaat je echt niet verder helpen!

 

Of je zet je schouders er onder en van uit gaande dat je je zoontje waar je een band mee heb weer terug gaat zien. En je gaat knokken. Vechten om je leven weer op orde te krijgen. Dat gaat helaas niet zonder slag of stoot. Maar uit eindelijk win je wel!! en maak je daad werkelijk iets van je leven en komen je dromen uit !

Dit kan jij ook !!!

 

Ik ben mijn schouders er onder gaan zetten en begonnen met knokken en geloof me het was heel zwaar ... 

Hier onder een stukje van me leven. Waar ik dus ook vertel hoe ik bij me kunst ben gekomen.

 

 

 

In 2014 zat ik er helemaal door heen. Dit was ook de tijd dat mijn kids net uit me leven verdween.  Ik had een burn-out en zat thuis en in de schuldsanering (WSNP). en ziektewet.  Belastingdienst die nog eens een extra rekening stuurde (toeslagen 5500 euro). Of ik dat even terug wilde betalen van 5 jaar. Nieuwe schuld in WSNP ( wettelijk schuldsanering natuurlijk persoon)  gaan ze niet mee akkoord.  Wat ik ook nog eens van het vrij te laten bedrag betaald moest worden. Dus Ik moest rondkomen van 15 euro in de week. Ik kan je vertellen, dat is echt geen pretje. maar moest. 

 

Dus begon na te denken voor iets creatiefs om te gaan doen, want vroeger op school ( Basis school ) tekende en schilderde ik ook wel eens wat. En had daar best wel schik mee..

Dus beetje rond oriënteren op YouTube en Facebook en Pinterest en internet. Al snel kwam ik uit bij glas graveren. Simpelweg omdat ik al een Dremel Multitool in huis had. Al snel verdiende ik een paar extra centjes. Zodat ik in ieder geval me dieren te eten kon blijven geven. En zelf boodschappen kon doen. Het was natuurlijk geen vette pot,  maar ik kon eten. 

 

 

Eind 2014 zag ik een filmpje voorbij komen op fb over spray paint art

Het maken van schilderijen met spuitbus. "Helemaal geweldig". Dacht ik. Dat moet ik ook kunnen.

Leuk voor in het centrum of zo. Wat centjes bij te verdienen net zoals ze in Portugal en omstreken ook doen. 

Ik begon ermee en al snel kon ik aardig wat schilderijen maken. waarvan men zegt; "wow je heb talent".  Geen benul van wat dat precies moest zijn, maar zal wel.  Dank je wel lieve mensen.

 

Tot ik in begin 2015 via een kennis in aanraking kwam om airbrush te gaan proberen ben ik dit gaan doen. Dit was toch wel een heel ander niveau en paar keer mee geweest. Naar Peter Evers. Die man heeft me echt heel veel geleerd in een paar lesjes.( 7 ) Dus na een paar lessen gevolgd te hebben was ik echt verlieft geworden op airbrush techniek. mijn god wat een mogelijkheden heeft dat.

Maar ja wederom zat het financiële problematiek me flink in de weg. Helaas kon niet meer gaan.  Thuis toch door blijven gaan met oefenen Want ik wilde me droom niet opgeven.

 

Helaas moest ik een tijdje afstand nemen. In 2015 okt was het een hele zware tijd voor mij i.v.m. dat me moeder overleed aan COPD en me stiefvader met een gebroken heup thuis zat met 6 honden en hulp nodig had. Hij kon amper lopen. risico dat 1 van de honden hem plat trok was veelte groot 

Ik heb 3 maanden voor hem gezorgd. Mijn kunst niet laten varen uiteraard. Want had alles gewoon meegenomen en bij hem boven verder gegaan. Maar ja. Dat werd toch wel heel lastig. Hier heb ik nog Rylenn gemaakt. (zie foto hier onder)

Mijn tweede portret ooit gemaakt. Super trots aan pa laten zien. "hahaha, kijk pa." .. " wow",  zei die. "Dat is echt super netjes, ga zo door!" Heb hem wel 3x op nieuw moeten maken voor dat hij er zo uit zag maar uiteindelijk is dit het resultaat.

 

Daarna heeft het kunst maken weer een maand of 6 plat gelegen. I.v.m. dat pa nov. 2015 opgenomen werd en helemaal niet goed ging. 2 falende nieren.  Bleek blaaskanker te hebben. Waardoor de nieren de urine niet meer kwijt konden. paar katheters er in en werkte weer.

 

Helaas hoorde we in begin dec het slechte nieuws. Dat ook hij terminaal was, i.v.m. botkanker. Hij heeft het uit eindelijke tot 12 feb 2016 volgehouden. Toen ook hij overleed. Crematie geregeld en als gek het huis leeg halen in Drenthe en thuis in Zevenaar tegelijkertijd ook werken. Want er was geen rek meer in financiële situatie. Helaas was dat natuurlijk weer voor korte duur. Gezien ik nog niet hersteld was van de burn-out, Maar moest door. Anders dreigde ik alles kwijt te raken en stond ik zelf weer op straat. Dus alles op alles gezet om me werk vol te houden. Je raad het al. Dat ging dus niet goed. Uit eindelijk weer in ziektewet.  Weer een jaar ziek thuis proberen te herstellen wat erg moeizaam ging. hulp gezocht  17 weken Therapie en diagnose CVS/ME(2017) er bij.

Toch weer me kunst op gepakt werd er langzaam beter in maar had zeer gering tijd i.v.m. therapie en rust momenten  en er soms Compleet doorheen zitten ....

Dit was een hele zware tijd voor mij..

 

 

 

 

Na en paar weken weer aan het werk maar op een of andere manier kon ik het maar niet volhouden wat ik ook probeerde. Vocht mij helemaal dood om mijn werk vol te houden. Kwam thuis ging op de bank en viel in slaap. 2 uur slapen. Even gauw eten en weer verder slapen om fit genoeg te kunnen zijn voor de volgende dag. Op tijd opstaan en weer naar werk.

Meer was er niet meer bij in mijn leven. Geen sociaal contact of wat dan ook. Ja, af en toe paar appjes. Verder was er geen energie. In het weekend lag ik zaterdag heel de dag en nacht plat.. 

Zondag weer een beetje mens maar nergens kracht voor.

Maandag weer aan werk, 

Zodat ik me rekeningen kon betalen. Dit is geen leven.

 

Maar helaas ik knalde weer in de ziekte wet met zware ontstekingen in me ruggen merg pols en enkel.  En geloof me dat is echt geen pretje naar paar weken weer langzaam aan het werk ja wel 2 hele weken en had ik echt alles eruit gehaald wat er in zat. en daar lag Chris weer ziek thuis Dit keer met migraine aanval van 72 uur ...herstel hiervan duurde 3maanden en had nergens zin in ook geen kunst... Het was op... Hoefde dus ook niet meer terug te komen. Weer naar de dokter, weer naar de specialist. Uhm ja je heb Fybromyalgie.(2018) leuk en wat is dat? Weken delen reuma. "Jaja en hoe kom ik er vanaf? Vraag ik.  "Uhm niet" Zegt de arts. " Leer er maar me leven."  Year right.

 

Alsof je lichaam je zegen wil; "nee Chris, Dit past niet bij je zoek iets wat bij je past." .. "Hoe dan? Vraag ik. "Niks werkt."

Ik vecht al 19 jaar om deze manier. heb 43 banen op me cv staan "waarom lukt het niet."  "Ik wil gewoon een baan hebben zodat ik uit de financiële problemen kom en dit is wat ook echt iedereen van je verwacht!! En een "normaal" leven kan opbouwen.  Niemand kon mij hier antwoord op geven. 

Dan ga ik nu maar alles om gooien. Ik ga luisteren naar mijn lichaam  Want dit gaat niet. Wat ik ook probeer! Na 43 banen op me cv en nog geen enkele baan vol kunnen houden. Dan zakt je moed toch echt in je schoenen. geloof me wat ten einde raad.  Ik heb van alles geprobeerd. Van zittend werk naar zwaar werk. Naar banen wat ik echt geweldig vond om te doen en genoeg verdiende.  Maar ja ... Zelfs dat ging niet,

 

Me lichaam denkt hier anders over....

 

Nou hoor ik je denken. "maar je lichaam heeft toch niks te vertellen? Jij bestuurd hem toch?"

 

Nou dat zou je denken. Maar als je dingen doet wat niet past. Trekt jou dit leeg!!

 

Omdat ik een missie heb. Maar daar geen weet van had. Want ik ben zowat goed in alles. En vind alles leuk om te doen. Word dat een hele uitdaging om er achter te komen wat dan wel past.  Door goed te luisteren naar je lichaam die geeft het aan, 

Toch bleef kunst me trekken en bleef doorgaan. de reacties van mensen van wat ik maakte was echt geweldig. Dat gaf me kracht

en hoop.

 

Helaas dacht UWV daar natuurlijk anders over, want je bent verplicht te werken.  Jij kan makkelijk werken. Dus

In 2018. uit zw gehaald ga maar werken meneer van Zinderen.

Weer aan het werk gegaan. Met alle gevolgen van dien. Na 2  hele weken werken weer ziek thuis met 40 graden koorts en veel pijn. weer naar de dokter van  "hoe kan dit nou?"  Medicatie gekregen om ontstekingen te remmen. Sport voeding geprobeerd,  maar niks hielp.  enigszins hersteld. Weer aan het werk. Binnen 2 weken weer ziek thuis en dan niet voor zweet voeten! Zoals de meeste dan denken.  Maar echt omdat ik niet meer in staat was om überhaupt te kunnen lopen.

Moest kruipen naar de wc en de buren vragen of ze me boodschappen wilde halen. En naar de dokter brengen want ik kon het niet meer. weer ziektewet. zat zowat elke week  bij de huisarts  die werd er vervelend van.  Maar werkgever wilde me zo snel mogelijk het werk hebben en logische wat ik kost geld zo. En daar voelde ik me ook enorm schuldig over, want men verwacht wel dat je gewoon kan komen werken maar ja hoe?  

Dat ging niet dus ja dan maar kiezen voor thuis blijven en stoppen  me lichaam te negeren en voor hem kiezen het gaat niet 

 

Begreep ook echt de bazen! Zou zo een ook echt niet in dienst willen hebben. Dit ook echt gezegd tegen artsen en UWV  maar ja "HOE" als UWV niet wil luisteren!

Wat moet je dan?  Ze dwingen je gewoon om aan het wek te gaan door je uitkering in te houden Elke keer als ze me uit Ziektewet  gooide koste me dat 600 euro en kon ik niet meer rond komen.

 

Dan zit er nog maar 1 ding op  er tegen in gaan!   

Dus in nov 2019 in bezwaar moeten  gaan tegen me ex werkgever die me gewoon beter melde voor eigen werk terwijl ik ook arbeidsongeschikt was voor eigen werk in het zelfde document. Jaaaa.   Zo ver gaan ze. 

Dus weer in de stress dat 6.5 maand duurde voordat er een besluit kwam van UWV. Dit sloopte me finaal.  Weer een flinke tijd geen kunst gemaakt. i.v.m. de zorgen en stress of ik me huis wel kon behouden want ook mijn schuld hulp kon niks meer en moest maar zien te regelen. Dit is waarom ik steeds in de schulden zit. Maar goed kunst ging niet.  met die stress lukte het echt niet.

 

Gelukkig werd het gegrond verklaard.  Ja eindelijk ik werd gehoord, Yes gewonnen wat een opluchting... Ademhalen. Ik kan me huis behouden.

Maar dat was voor zeer korte duur want UWV er pal achter aan met eerstejaars beoordeling ook gewoon beter melden voor eigen werk. Die gast zat me gewoon uit te lachen. Wederom in bezwaar gegaan weer in de stress want bijna me huis kwijt door die geintjes van niet willen luisteren.

zet een hoop stress in je.

 

Gelukkig ging het nu wat sneller. Dat er na 3 maanden al een besluit van UWV op tafel lag.  Deze werd wederom gegrond verklaart. In dec 2020 gewonnen van UWV en eindelijk werd ik gehoord eindelijk werd het geen waar ik mee zit is echt serieus genomen. na 19 jaar vechten.

Ik hoefde maar 20 uur te gaan werken plaats van 40 eindelijk ademsruimte,  Rust. Opgelucht ademhalen, Ruimte, zodat als het niet gaat op de rem kan trappen en rust pakken.  zonder dat me dat financieel in de problemen brengt.

 

Dat doe ik dus nu ook.

Ik werk nu 3 uurtjes per dag bij de post heerlijk dit gaat goed.  Eerste half jaar zit er al op en tweede half jaar is net bij getekend ( juli 2021 )

Jeeehh eindelijk hou ik me werk vol. Hoe mooi is dat !!!

 

De druk viel er af en kon nu eindelijk kunst maken omdat ik kunst wil maken in plaats van dat het me in leven houd. In plaats van dat het moet. Kan ik het weer doen omdat ik er van hou. Dit bracht me weer helemaal in flow in hier en nu en voor ik het wist was het zo maar ineens 3 uur verder oeps .... Zonder dat ik er last van had,

 

Hoe mooi is dat !!! 

 

Door de tijd thuis en niet stil kunnen zitten en blijven zoeken naar "wat is er nou mis met mij!"   Ben ik in therapie gegaan bij psycholoog (EMDR voor PTSS) En mezelf beter leren kennen, werd onderzocht op ADHD ja ook dat heb ik. Leuk he?  Al die labels. Zegt helemaal niks. 

Daardoor besefte ik dat ik ook hoog gevoelig ben. Waardoor ik snel overprikkeld ben. Gelukkig leer ik hier steeds meer mee te dealen en zie ik het nu steeds meer als een gift in plaats van een vloek. Dank zij mij ADHD Coach.  Gaat dat nu heel goed. En geen druk meer van UWV dat scheelt echt enorm!!

 

Nou zult u vast denken; " Wat heeft dit met kunst te maken?" 

 

Voor mij Alles !!!!

 

In nov 2019 kwam er een goeie vriendin van me langs met het briljant idee, Omdat ik steeds ontstekingen kreeg in me vingers met airbrushen, Waardoor me moed echt in me schoenen zakte en de hoop begon te verliezen, en begon op te geven. 

 

Ze bracht een brander van de action mee. Zo'n soldeerbout om op hout te tekenen

Ze zegt;  "probeer dit eens, is een andere vorm van kunst"

 

Hout branden.( Pyrografie ) Probeer dit is 

"Nou ja" Beetje sceptische. "kan het wellicht proberen. Niet geschoten is altijd mis." zei ik 

Dit bleek een schot in de roos te zijn.  Al snel kwam er weer wat meer uit me vingers. Dit keer ging het wel goed omdat het apparaat gewoon kon rusten op het hout. 

Heerlijk. Eindelijk kan weer iets maken. Iets doen wat ik heel graag wil doen!! Ik kreeg weer hoop. En vooral  weer plezier in me kunst.

 

Maar merkte al snel dat ik tegen een plafon aan liep van me kunnen. Wilde graag wat dichter op het werk voor betere controle en schaduwen kunnen maken. Meer 3d werken. Dus kocht een brander die regelbaar was in temperatuur en dichter op het werk zat.

Dat is gelukt. Jeeh. 

 

Mijn kunst vloog met sprongen vooruit in kwaliteit. Voor ik het wist kon ik portretten van dieren namaken.  Stond er zelf er zo versteld van. Dat ik er dat mee kon maken. "Wow'   Wat een boost gaf dat aan me zelf vertrouwen !!!

Eindelijk kon ik iets maken zonder dat me lichaam dwars lag en zei "nee Chris. Dit past niet."  Nu kreeg ik er energie van! Wauw.. Hoe mooi is dat!!!

Waarom ik dit schrijf is niet om zielig te doen of zielig gevonden te worden. in tegendeel, Ik ben niet zielig. Ik ben hier dankbaar voor!!   

Want iedereen heeft zo zijn haar kruisje en de ene nog pittiger als de anderen. Alleen niemand zegt het. Want men vind het zwak als je je kwetsbaar opstelt en je emoties toont. 

 

Het is helemaal niet zwak. Het maakt je mens!

 

Ik schrijf je dit om je te inspireren.

Te luisteren naar je hart. Naar je gevoel!

 

Zoals kunst mij heeft gered. 

 

Nooit je dromen op te geven!!

en volg altijd je hart.

 

Zoals kunst mij kracht geeft.

Het geeft me rust. 

Energie en brengt me terug in me hart en

naar wie ik daadwerkelijk ben. Een ziel, een astraal wezen  met een menselijke ervaring. 

Ik ben goed genoeg zoals ik ben.

Weer in verbinding met het universum.

Met god, met source, bron van al het leven of hoe je hem/haar ook noemen wil .Of waar je ook in geloof.

Hier kom je achter als je eenmaal echt vanuit je hart leeft en uit je hoofd. ja dat kan echt.

Hier ben ik zo dankbaar voor!!!

 

Dat.!!

 

Dat wilde ik met je delen met je. Want wat kunst mij gebracht heeft kan ik met geen pen beschrijven. Kan het alleen maar laten zien vanuit me kunst.  

 

Dit is waar mijn hart er naar toe trekt.

Het geeft me vrijheid. 

En kijk is wat ik nu allemaal kan maken!!!

 

Mijn Missie:

Ik Chris van Zinderen leef in volste vertrouwen van uit mijn hart in verbinding met de Bron van al wat is.

Ik ervaar vrijheid. Creëer in overvloed en sta in mijn kracht.

Ik geniet in volle teugen en deel mijn vreugde met iedereen die op mijn pad verschijnt.

  

 

 

 

Wat trekt jou ? 

Wat is jou missie?

 

Ik raad je aan om elke dag gewoon is 2x per dag in de ochtend vlak nadat je wakker bent en in de avond vlak voor je gaat slapen is 10 min. gewoon is lekker te zijn met jezelf. Gewoon een momentje voor jezelf. Je gedachten te laten zijn voor wat ze zijn.

Dat werkt het makkelijkste als je je focus legt op je ademhaling  volg je ademhaling voel het en adem rustig en diep in en uit  niet geforceerd gewoon relaxed, chill, ontspan. Volg het. Voel het. Voel wat je lichaam doet.

Dan ben je volledig in hier en nu.

En ervaar je stilte in je hoofd.

rust van die stemmetjes die van alles van je willen.

zijn ze er wel of beelden laat ze er maar gewoon zijn maar doe er niks mee ook dat is een keuze 

niet weg drukken  gewoon laten zijn. en breng je focus weer op de ademhaling 

Zoek maar is die stilte in je zelf op. Geniet daar van. Gewoon zijn. ontspan niks moet.

 

Probeer dit maar is een maand elke dag vol te houden. 

 En laat mij maar is na die maand weten wat het met jou gedaan heeft.

 

Dank je wel voor het lezen. 

 

Wens je veel geluk en liefde en licht.

 

Chris van Zinderen.