Pyrografie

Wat is het?

 

 

Pyrografie.

Is het maken van kunst met een heet voorwerp, open vuur of direct zonlicht. (Vergrootglas) Waarbij de afbeelding of tekstdoormiddel van hitte wordt aangebracht op een ondergrond zoals:

 • Hout.
 • Papier
 • Canvas 
 • Leder.

Iedereen kan het. Van heel jong tot heel oud, ook mensen die niet kunnen tekenen.

Ik gebruik hiervoor soort van soldeerbout.  Zoals bv. Deze op de foto te zien is. Komt gewoon van de action voor 5 euro kan je al echt een hele leuke hobby starten.

 

Gewoon lekker prutsen.

 

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Dat maakt dat je werkelijk goed kan worden in wat je echt leuk vindt om te doen.

Waarom doe je het?

Als je in gezondheidsproblemen zit of burn-out hebt kan dit erg helpen als zingeving. Een doel in het leven om je terugbrengen naar je hart Even dat drukke hoofd uit. Voor mij heeft dit erg veel geholpen. Toen het met mij slecht ging.

 

Het is een heerlijke tijd verdrijf en geeft je zelfvertrouwen een enorme boost.! Want elke keer als je weer iets moois hebt gemaakt. Kan je echt trots zijn. En kijken van: " Zie, dat doe ik toch mooi ff." of “Wow, kan ik dat ja?  Damn. Nooit gedacht dat ik dat kon."

 

Dit alleen al geeft me zo'n enorm goed gevoel en dat maakt dat je verder wil gaan. Kan je met me meevoelen? Als je dit zo lees?

Wat het voor mij ook doet, het heeft een soort van meditatieve werking. Ik word er rustig van omdat de snelheid van het branden bepaald wordt door de temperatuur van de bout.

Hiernaast zie je een afbeelding die ik gemaakt heb voor vrienden. Deze waren 12,5 jaar getrouwd. Erg leuk en origineel cadeau om te geven.

 

Waarmee doe je het?

Er zijn verschillende branders op de markt. Ik ben zelf begonnen met een action brandertje zoals op de eerste foto afgebeeld. 

 

Al snel merkte ik dat ik tegen een soort van plafon aan liep tijdens het werken met die bout. Omdat deze niet warmte regulerend is. (Afstel baar in temperatuur) Die standaard rond de 400 graden is hiermee moet je heel snel werken als je echt lichte tinten wil bereiken het is niet onmogelijk maar wel lastig. Dus tijd om verder te kijken

 

Een temperatuur regulerende brander.  

Hiermee ging er een wereld voor me open!!!  Mijn kwaliteit vloog omhoog stond echt versteld van wat ik kon. Het kan haast niet anders dan dat ik er talent voor heb. Zeker omdat dit pas me 12de ding is wat ik ooit gebrand heb. Nagemaakt van een foto.

 

Goed, ook dit is nog een goedkope machine, want net als met alles kan je het net zo duur maken als dat je zelf wil. Er zijn machines op de markt die ruim 200 euro kosten... Denk aan Razertip.

Ik vind dat een beetje onnodig. Maar dat is maar net waarvoor men wil kiezen. Zeker in het begin en als je niet zoveel te besteden hebt is dat erg lastig. Dus is dit een goed alternatief,

Er zitten heel veel verschillende opzet stukken bij ik gebruik er zelf maar 1. 

Daarnaast kan je ook werken met een kleine gasbrander. (Dremel) Of nog een wat grotere gasbrander die ze bv. Voor koken ook gebruiken.

 

Deze kan je helpen met wat grotere oppervlakte te beslaan dat scheelt veel tijd en kan je ook erg mooi meewerken ook hierbij geld; denk aan je veiligheid en oefening baart kunst.

 

Hierbij werk je in combinatie met normale brander voor evt. De hele fijne details de kleine gasbrander en een wat grotere evt. Met paletmessen en sjabloontjes voor de wat strakkere lijnen om bv wat grotere oppervlaktes te maken.

 

Ontspanning 

Dit werk werkt voor mij zeer ontspannend en kom tot rust. Dat was eerst niet zo. Ik liep al snel tegen onzekerheden aan wat graag even aangekeken wilde worden. Dit vroeg dus om naar binnen te keren door meditatie te doen en echt te gaan zitten en ogen dicht te doen en naar binnen te keren. Ga maar naar die onzekerheid toe. Wat wil het zeggen?  Welke emotie is dat? Wat voel je?

 

Oude overtuigingen kwamen hierbij naar boven;

 

 • Je bent niet goed genoeg
 • Je spoort niet.
 • Ga nu maar gewoon werken.
 • Je kunt dit niet.
 • Je bent een mislukking.
 • Waarom doe je dit voor een baas werker is veiliger.
 • Geen zelfvertrouwen. 
 • Geen eigenwaarde.
 • Maar hier ligt mijn hart!

 

Dus al deze dingen moest ik overwinnen en aan kijken angsten onder ogen komen en doorzetten.

En dingen begonnen te lukken waardoor een enorme Boest van vrolijkheid en zelfvertrouwen begon te ontstaan. En echt vol verwondering begon te zien wat ik eigenlijk zo even vanuit het handje maakte ik voelde me voor het eerst echt trots dat ik iets moois gemaakt had. 

 

Waardoor ik immens diepe rust begon te ervaren. Dit wat kunst mij doet. Wil je dit ook ervaren??

 

Doe een workshop bij mij en Ik breng je ernaartoe. 

 

Workshop en cursus.

Workshop.

Deze Workshop is vooral bedoeld om Pyrografie te leren kennen en te ervaren wat het met jou doet.

Heerlijk gezellige zaterdag middag met koffie en thee en wat lekkers

Waar; Emmastraat 20 6981 EZ Doesburg.

Aanvang; 12:30 uur tot 16:00.

Kosten; € 47,- p.p. inclusief materiaal.

 

Dit is gewoon bij mij thuis, er is dan plek voor max 3 personen per keer. Kom je ook?

Dan maken we er een onvergetelijk gezellige dag van. Houw dan de WORKSHOPS pagina goed in de gaten voor de geplande datums en verdere info. 🙏🙏

 

Cursus. 

Deze 5-daagse cursus is bedoeld voor mensen die verder willen leren om veel beter te worden in korte tijd met deze fantastische hobby genaamd Pyrografie.

Hierbij wordt de focus gelegd naar fotorealistisch.

Hiervoor zullen cursus- ochtenden en/ of middagen worden gehouden. Naar gelang wat mogelijk is voor u.

Datum;  

Datums is op aanvraag na gelang wat past voor u

Dit kan door de weeks van 10:00 tot 13:00 of OM de zaterdag van 12:00 tot 15:00 Je kan evt. Dus ook meerdere dagen per week komen. 

Duur;

Ongeveer 2,5 uur per les met koffie of thee. En wat lekkers.

Kosten;

Per les € 65, - p.p. incl. Materiaal 

5 lessen € 275, - p.p. Materiaal inbegrepen. 

Meenemen;

Ik nodig je uit om zelf een brander mee te nemen als je deze al in bezit hebt, dan leer je deze ook goed kennen. Heb je die nog niet? Maar wil je er wel 1 aanschaffen maar je hebt geen idee welke er handig is? Wacht dan even met bestellen. In les 1 ga je verschillende branders ervaren en voelen wat handig is om mee te werken. Zolang kan je er 1 van mij gebruiken. Geen probleem.

Wat gaan we doen?

In de cursus gaan we veel dieper in op de materie van Pyrography.

Lijkt je dit wat?

Dan nodig ik je uit om verder te lezen op mijn WORKSHOPS pagina. Hier ga ik dieper op de inhoud in van de cursus.  

 

Heb je vragen? Stuur gerust een mail via het contactformulier.

 

Daarnaast werk ik nog in opdracht.

 

Werken in opdracht;

 

Daarnaast werk ik nog geregeld in opdracht,

Hierbij wordt het mogelijk om uw dierbare vast te leggen op deze unieke manier,

Denk aan je trouwe viervoeter, kinderen, partner of heel uw gezin.

 

Ook zijn er mogelijkheden zoals een trouw bord. (Dit is een bord met iedereen zijn of haar handtekening erop.)  Zie het als een soort trouwboekje maar dan op hout gebrand, als iedereen zijn handtekening op een door jou gekozen plank zet, dan kan ik dat er in branden voor je.

Dit is een zeer leuk idee omdat trouwboekjes wordt vaak nog weinig tot niks meegedaan wordt en verdwijnt meestal snel in de kast.

Dit hang je sneller op.

Ook zijn er leuke ideeën te bedenken voor bv een cadeau voor verjaardagen moeder dag, vader dag, kerst, Pasen, Pinksteren   met leuke tekst of afbeelding of beide.

 

Kortom

Alles is mogelijk.

Heb je nou zelf een leuk idee neem dan contact op gaan we kijken wat mogelijk is. 

Daarnaast hou de webshop in de gate daar komen vaak dit soort cadeaus op te staan zie je iets leuks dat is direct leverbaar 

 

Er zit 1 klein nadeel aan het kost tijd. Reken op 3 weken tot 6 weken levertijd. i.v.m. andere opdrachten en mijn werk ernaast.

Dit mag en kan geen probleem zijn!

 

Bij interesse neem contact op!

Vul het formulier in en geef aan wat je wenst,

Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op, en bespreken we wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten zijn. 

 

Hopelijk tot snel!!

En dank je wel voor het lezen

🙏😁🙏