Pyrografie

Wat is het ?

 

 

Pyrografie.

Is het maken van kunst met een heet voorwerp, open vuur of direct zonlicht. (vergrootglas) Waarbij de afbeelding of tekst doormiddel van hitte word aan gebracht op een ondergrond zoals:

  • Hout.
  • Papier
  • Canvas 
  • Leder.

Iedereen kan het. Van heel jong tot heel oud, ook mensen die niet kunnen tekenen.

Ik gebruik hiervoor soort van soldeerbout.  Zoals bv. deze op de foto te zien is . Komt gewoon van de action voor 5 euro kan je al echt een hele leuke hobby starten.

Gewoon lekker prutsen.

Oefenen,  oefenen en nog eens oefenen. Dat maakt dat je werkelijk goed kan worden in wat je echt leuk vind om te doen.

Waarom doe je het?

Als je in gezondheidsproblemen zit of burn-out heb kan dit erg helpen als zingeving. Een doel in het leven om je terug brengen naar je hart Even dat drukke hoofd uit. Voor mij heeft dit erg veel geholpen. Toen het met mij slecht ging. 

 

Het is een heerlijke tijd verdrijf en geeft je zelfvertrouwen een enorme boost.! Want elke keer als je weer iets moois hebt gemaakt. Kan je echt trots zijn. En kijken van : " Zie, dat doe ik toch mooi ff." of  "Wow, kan ik dat ja?  Damn. Nooit gedacht dat ik dat kon."

Dit alleen al geeft me zo'n enorm goed gevoel en dat maakt dat je verder wil gaan. Kan je met me mee voelen? Als je dit zo lees?

 

Wat het voor mij ook doet, het heeft een soort van meditatieve werking. Ik word er rustig van omdat de snelheid van het branden bepaald word door de temperatuur van de bout.

 

Hiernaast zie je een afbeelding die ik gemaakt heb voor vrienden. Deze waren 12,5 jaar getrouwd. Erg leuk en origineel cadeau om te geven.

 

 Waarmee doe je het?

Er zijn verschillende branders op de markt. Ik ben zelf begonnen met een action brandertje zoals op de eerste foto afgebeeld. 

 

Al snel merkte ik dat ik tegen een soort van plafon aan liep tijdens het werken met die bout. Omdat deze niet warmte regulerend is. (afstel baar in temperatuur) Die standaard rond de 400 graden is hiermee moet je heel snel werken als je echt lichte tinten wil bereiken het is niet onmogelijk maar wel lastig. Dus tijd om verder te kijken

 

Een temperatuur regulerende brander.  

Hiermee ging er een wereld voor me open!!!  Mijn kwaliteit vloog omhoog stond echt versteld van wat ik kon. Het kan haast niet anders dan dat ik er talent voor heb. zeker omdat dit pas me 12de ding is wat ik ooit gebrand heb. Nagemaakt van een foto.

 

Goed, ook dit is nog een goedkope machine, want net als met alles kan je het net zo duur maken als dat je zelf wil. Er zijn machines op de markt die ruim 200 euro kosten... Denk aan Razortip.

 

Ik vind dat een beetje onnodig. Maar dat is maar net waarvoor men wil kiezen.  Zeker in het begin en als je niet zoveel te besteden heb is dat erg lastig. Dus is dit een goed alternatief,

Er zitten heel veel verschillende opzet stukken bij ik gebruik er zelf maar 1 

 

Daarnaast kan je ook werken met een kleine gasbrander. (Dremel) Of nog een wat grotere gasbrander die ze bv. voor koken ook gebruiken. 

Deze kan je helpen met wat grotere oppervlakte te beslaan dat scheelt veel tijd en kan je ook erg mooi mee werken ook hierbij geld; denk aan je veiligheid en oefening baart kunst.

 

Hierbij werk  je in combinatie met normale brander voor evt. de hele fijne details de kleine gasbrander en een wat grotere evt. met paletmessen en sjabloontjes voor de wat strakkere lijnen om bv wat grotere oppervlaktes te maken.

 

 

 

Werken gemaakt in opdracht.

 

Dat kan !!

Alles is mogelijk!

Ik maak alles met de hand!! Dus geen lasers of wat dan ook.

Puur handwerk. Dit kost tijd maar zeer uniek want er is er echt maar 1 van op de hele wereld.

 

Wat ik veel ervaar is dat mensen graag hun dier of dierbare op deze unieke manier vast willen leggen ter herinnering en zo iets zeer origineels in huis halen of cadeau geven.

 

Ik maak portretten van dieren, mensen en tattoo achtige dingen (evt.) met teksten op hout,

 

Zeer leuk om cadeau te geven. bv. bij Moederdag en Vaderdag of met Kerst of gewoon zo om iemand in het zonnetje te zetten.  

 

Uniek cadeau voor bv een verjaardag, of een zeer speciaal huwelijk  cadeau.

 

Of om zo je beste trouwe maatje vast te kunnen leggen als goeie herinnering omdat deze is overleden of als origineel cadeau voor je dierbare.

workshop en cursus.

Workshop.

Deze Workshop is vooral bedoeld om Pyrografie te leren kennen en te ervaren wat het met jou doet.

Heerlijk gezellige zaterdag  middag met koffie en thee en wat lekkers

Aanvang 13:00 uur tot 17:00

Kosten € 47,- p.p. inclusief materiaal

 

Ik ben nog bezig voor evt. een ruimte Max 10 personen.

Anders gewoon bij mij thuis er is dan plek voor max 3 personen per keer en maken we er een onvergetelijk gezellige dag van.

 

Cursus. 

Cursus is bedoeld voor mensen die verder willen en graag meer willen leren om beter te worden in Pyrografie.

Hiervoor zullen cursus avonden/ of middagen worden gehouden. na gelang wat mogelijk is voor de mensen. Datum in overleg 

 

Duur ongeveer  2,5 uur met koffie of thee. en wat lekkers.

Kosten:

  • Per les € 80,- p.p. 
  • 5 lessen € 375,- p.p.

In de cursus gaan we dieper in op de materie van Pyrografie. Onder andere welke houtsoorten lekker werkt en dus ook te ervaren hoe ze werken.  En niet onbelangrijk welke houtsoorten je beter niet kunt gebruiken, Welke branders er zijn en welke technieken er bij horen.

 

Hoe je een afbeelding kiest en welke foto's je het beste kan gebruiken 

en hoe ze over te brengen op het hout.

Leer ik je verschillende technieken voor optekenen en schaduwen te maken. Om zo echt een volwaardige gravures te maken. en sealen / afwerken. Je leert verschillende vormen van sealen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles is mogelijk.

 

Er zit 1 klein nadeel aan het kost tijd. reken op 3 weken tot 6 weken levertijd. i.v.m. andere opdrachten en me werk ernaast.

Dit mag en kan geen probleem zijn!

 

Bij interesse neem contact op !

Vul het formulier in en geef aan wat u wenst,

Dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op, en bespreken we wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten zijn. 

 

Hopelijk tot snel!!