Airbrush

Wat is het?

 

Airbrush  

Is het maken van afbeeldingen of/en teksten met een klein verfspuitje Iedereen die wel eens op de kermis is geweest en al die mooie kleurrijke attracties die je ziet zijn bewerkt met Airbrush.

 

Men is ook wel eens in een attractie park geweest ook daar word veel gewerkt met airbrush art. bv Duinrell of ponypark Slagharen.

 

Dit is wel een vrij onbekende manier van kunst maken. Al komt het wel steeds meer in opmars, Want je kan er echt heel veel verschillende dingen mee doen zelfs nail- art en bodypaint

maar ook op:

 • canvas
 • houten panelen
 • leer
 • aluminium panelen
 • schoenen
 • textiel
 • vrachtwagens
 • motoren
 • auto's
 • muren
 • gevels
 • boten  

Kortom nagenoeg alles kan als ondergrond gebruikt worden. 

Zoals u merkt is dit erg veelzijdig. 

Waarom doe je het?

 

Airbrush is niet iets wat je zo maar even doet.

Hier vergt wel heel veel oefening en een gedegen beginners cursus is echt een noodzaak,

 

Ik ben het gaan doen omdat ik ook vrij goed ben met spuitbus en via via ben ik in aanraking gekomen met deze vorm van kunst maken.

 

Ik was gelijk verkocht heb een beginners cursus gevolgd om te weten hoe alles werkt en daarmee aan de slag gegaan.  Ik zeg je, het is echt niet makkelijk maar met veel doorzettingsvermogen en liefde voor het vak kom je er wel. 

(Deze foto met het jonge stel was me derde ooit gemaakt.)

 

Ook zijn er grotere spuiten op de markt en ga je meer richting de 0,5 en groter. De grotere worden voornamelijk gebruikt in de auto wereld om de auto's en vrachtwagens voorzien van lak. Die zijn in elke spuiterij wel te vinden.

Voor evt. kinderkamers spuiten is dat ook wel handig om te gebruiken voor de wat grotere oppervlaktes maar kan ook evt. met spuitbus opgevangen worden.

 

Ik zelf werk graag op canvas, houten panelen en muren.

 

Hiernaast heb ik een foto geplaatst van een muurschildering gemaakt voor een 4 jarig meisje ze was helemaal door het dolle heen en gaf een dikke knuffel. Haar ouders vertelde dat ze dat nooit zomaar doet.

Maar die blik in der ogen pure joy en dankbaarheid stralend van geluk. Dat.... Precies dat,.... Dat maakt kunst de moeite waard. 

Dit is waarom ik graag kunst maak!!

Die reacties dat maakt waarom ik weer geïnspireerd word om de volgende te gaan maken,

 

Doe jij al wat je echt graag wil doen?

Waar je diep van binnen naar toe getrokken word?

Nee?   waarom niet?   

Durf je niet te dromen? Durf je niet te luisteren naar je hart? Waarom niet?

Omdat andere zegge dat je dat niet kan?

Of zegge daar er geen toekomst in?

En laat je daardoor je droom varen?

Of vind je jezelf dat niet waard of goed genoeg? Of kan et niet i.v.m. geld of wat dan ook?

 

Wat houd jou tegen om jou mooiste leven te leven?

 

Durf jezelf deze kritische vragen te stellen en kijk naar binnen!!

luister naar je diepste verlangens en volg jou droom.

Laat niemand je daar ooit van weg halen. Vertrouw op dat gevoel en ga er voor!!! 

Het leven is je gegeven als een gift  Dus durf ook er het allerbeste van te maken! Doe wat jij wil! Niet wat de maatschappij van je verwacht nee.

 

Wat wil jij?

En ga daar voor.

 

Waarmee doe je het?

 

Met een klein verfspuitjes deze worden aan gedreven door lucht  dus je hiervoor ook en compressor nodig. Je heb ze in heel veel verschillende maten merken en grote,

 

Ik gebruik iwata h pc+  dual action airbrush met 0,3 mm  nozzle. Dit is de meest veelzijdige verfspuitje. Daarnaast heb je voor het hele fijne werk ook de 0,18 nozzle  Iwata micron. Ook hiervan zijn verschillende types en merken op de markt maar de Rolls-Royce is en blijft de iwata mircon!! Van wat ik hoor van vele die deze spuitjes gebruiken. Denk hierbij aan de true masters of art van de wereld Dru Blair en Marissa Oosterlee. Als het gaat om foto realistische airbrushen.  

 

Werken in opdracht.

 

Dat is zeker mogelijk!

Ik maak onder andere portretten van mensen en/of dieren. bv zoals de foto hiernaast gemaakt voor een oud collega en zijn klein kind 

 

Maar ook landschappen en muurschilderingen, teksten bv namen of spreuken word ook vaak gevraagd of  fantasie art zoals draken kastelen, elfjes of filmsterren enz enz.   

 

You name it. Er kan vast wel een manier gevonden worden om uw wens in werkelijkheid te brengen.

 

Heeft u vragen? 

 

Neem contact op. vul het formulier in en vertel me wat uw wensen zijn dan gaan samen we kijken of ik uw wens in werkelijkheid kan brengen! Wat de kosten zijn. En hoelang het gaat duren.

 

Hopelijk tot snel!

 

Deze landschap schilderij is gemaakt met spuitbus