Airbrush

Wat is het?

 

Airbrush;  

Is het maken van afbeeldingen of/en teksten met een klein verfspuitje Iedereen die wel eens op de kermis is geweest en al die mooie kleurrijke attracties die je ziet zijn bewerkt met Airbrush.

 

Men is ook wel eens in een attractiepark geweest ook daar wordt veel gewerkt met airbrush art. bv Duinrell of ponypark Slagharen.

 

Dit is wel een vrij onbekende manier van kunst maken. Al komt het wel steeds meer in opmars, Want je kan er echt heel veel verschillende dingen mee doen zelfs nail- art en bodypainting

Maar ook op:

 • Canvas.
 • Houten panelen.
 • Leer.
 • Aluminium panelen.
 • Schoenen.
 • Textiel.
 • Vrachtwagens.
 • Motoren.
 • Auto's.
 • Muren.
 • Gevels.
 • Boten.
 • Attracties.

Kortom nagenoeg alles kan als ondergrond gebruikt worden. 

Zoals u merkt is dit erg veelzijdig. 

Waarom doe je het?

 

Airbrush is niet iets wat je zo maar even doet.

Hier vergt wel heel veel oefening en een gedegen beginnerscursus is echt een noodzaak,

 

Ik ben het gaan doen omdat ik ook vrij goed ben met spuitbus en via, via ben ik in aanraking gekomen met deze vorm van kunst maken.

 

Ik was gelijk verkocht heb een beginnerscursus gevolgd om te weten hoe alles werkt en daarmee aan de slag gegaan.  Ik zeg je, het is echt niet makkelijk maar met veel doorzettingsvermogen en liefde voor het vak kom je er wel. 

(Deze foto met het jonge stel was me derde ooit gemaakt.)

Ook zijn er grotere spuiten op de markt en ga je meer richting de 0,5 en groter. De grotere worden voornamelijk gebruikt in de autowereld om de auto's en vrachtwagens voorzien van lak. Die zijn in elke spuiterij wel te vinden.

Voor evt. kinderkamers spuiten is dat ook wel handig om te gebruiken voor de wat grotere oppervlaktes maar kan ook evt. met spuitbus opgevangen worden.

Ikzelf werk graag op canvas, houten panelen en muren.

 

Hiernaast heb ik een foto geplaatst van een muurschildering gemaakt voor een 4-jarig meisje ze was helemaal door het dolle heen en gaf een dikke knuffel. Haar ouders vertelde dat ze dat nooit zomaar doet.

Maar die blik in der ogen pure Joy en dankbaarheid stralend van geluk. Dat.... Precies dat.... Dat maakt kunst de moeite waard. 

 

Dit is waarom ik graag kunst maak!!

 

Die reacties dat maakt waarom ik weer geïnspireerd word om de volgende te gaan maken,

Doe jij al wat je echt graag wil doen?

Waar je diep van binnen naar toe getrokken wordt?

Nee?   Waarom niet?   

Durf je niet te dromen? Durf je niet te luisteren naar je hart? Waarom niet?

Omdat andere zegge dat je dat niet kan?

Of zegge daar er geen toekomst in?

En laat je daardoor je droom varen?

Of vind je jezelf dat niet waard of goed genoeg? Of kan et niet i.v.m. geld of wat dan ook?

 

Wat houdt jou tegen om jou mooiste leven te leven?

Durf jezelf deze kritische vragen te stellen en kijk naar binnen!!

Luister naar je diepste verlangens en volg jouw droom.

 

Laat niemand je daar ooit van weg halen. Vertrouw op dat gevoel en ga ervoor!!! 

 

Het leven is je gegeven als een gift Dus durf ook er het allerbeste van te maken! Doe wat jij wil! Niet wat de maatschappij van je verwacht nee.

 

 

Waarmee doe je het?

 

Met een klein verfspuitjes deze worden aan gedreven door lucht hiervoor heb je ook en compressor nodig. Je heb ze in heel veel verschillende maten, merken en grote,

 

Ik gebruik iwata h pc+ dual action airbrush met 0,3 mm nozzle. Dit is de meest veelzijdige verfspuitje. Daarnaast heb je voor het hele fijne werk ook de 0,18 nozzle Iwata micron. Ook hiervan zijn verschillende types en merken op de markt maar de Rolls-Royce is en blijft de iwata micron!! Van wat ik hoor van vele die deze spuitjes gebruiken. Denk hierbij aan de true masters of art van de wereld Dru Blair en Marissa Oosterlee. Als het gaat om fotorealistische airbrushen.  

 

Ontspanning;

 

Wat geeft jou ontspanning?

Hele dagen wezenloos voor de tv hangen of heb je echt een mooie hobby? Iets waarmee je passie de wereld in helpt. Iets waarbij je van uit je hart werkt. Iets waar jij gevoel in kan stoppen? Iets waar jij je emoties in kwijt kunt? Een uitlaat klep? 

 

Dat is wat kunst voor mij doet! 

Het brengt mijn rust en heel dicht bij me ZIJN, ff lekker in mijn eigen wereld en kan er heerlijk van opladen.

 

Wat geeft jou energie? 

Heb je hierbij moeite om te vinden wat jouw energie geeft?

Ik geef ook coaching om je te helpen dit soort dingen aan te kijken, je talenten naar boven te halen en te zoeken naar jouw passie, iets waar jou hart blij van wordt en te leren luisteren naar jou intuïtie.

 

Wil je hier meer van weten?

 

Neem dan rustig contact met mij op het handigst is dat je dat doet via contact formulier. Dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.