Workshops en cursussen

  Workshop kennismaking Houtbranden: 

 

Speciale aanbieding

 

 

 ๐Ÿฅณ๐Ÿฅณ๐Ÿฅณ Ivm 25 Jarige bestaan van Stal Foxan IJslandse Paarden ๐Ÿฅณ๐Ÿฅณ๐Ÿฅณ

 

Wij gaan het extra feestelijk maken en daarbij een extra lange workshop  Yeah 

๐Ÿฅณ๐Ÿฅณwhop whop ๐Ÿฅณ๐Ÿฅณ

Leeftijd vanaf 10 jaar!

Wat gaan we doen?

We gaan lekker met houtbrandertjes aan de gang. yeah zin in!!! 

We gaan eerst beetje oefenen op een oefenplankje zodat we een beetje feeling krijgen en is ervaren wat het nu werkelijk doet en natuurlijk een beetje lol maken!!!  Daarna leuke text branden met hoefijzer 

En een plankje geheel naar keuze!!

Ik wil je graag uitnodigen om voor dit plankje alvast thuis te gaan zoeken naar een leuke geschikte afbeelding!! en hou rekening mee dat ie niet te moeilijk word.

plankje heeft het formaat 24cm x13 cm en is gemaakt van lindenhout.  

 

We maken maar liefst 3 dingen!!! Om je echt te laten ervaren wat het is, en wat het met je doet.

Het derde ding is een echte snijplank van beukenhout hier gaan we ook een mooie afbeelding op branden. leuk als herinnering en je heb er ook serieus wat aan om bv je brood op te maken of je groentes te snijden. dus kortom zeer handig 

 

Kom je ook samen een leuk feestje bouwen en kennis maken met deze zeer mooie hobby? En ook eens ff de paardjes bezoeken? Ze staan te wachten op een dikke knuffel en een aai over de bol.

 

Waar?: 

Stal Foxan IJslandse Paarden 

Fam Jonkman 

Rondebroek 3 

8374 KV Kuinre  (flevoland) 

 

Wanneer?: Zaterdag  30 Maart 

                Van 11:00 tot 16:00 er is ruimte voor max 8 personen.  

Wat krijg je?;

 • 1 Persoonlijk gepimpte snijplank waar je dus ok echt wat aan hebt.
 • 2 leuk plankje waar je iets van tekst bv quote of afbeelding naar keuze op maakt. Leuk voor cadeau of als herinnering aan deze workshop. Materiaal inbegrepen. Gebruik van brander ook, heb je er zelf 1 nodig ik je uit die mee te nemen.
 • Koffie, thee en versnapering. en een heerlijke vegetarische lunch 

 

Investering in jezelf;  € 50,- pp. Inclusief materiaal 

 

Aanmelden:

Aanmelden kan via contact formulier   

Meld even duidelijk waar je aanmeiding voor is 

 

Weet je het niet? neem even contact op. Of kan je niet tekenen? Geef niks. Ik ook niet. Daar kunnen we omheen werken. Probeer maar gewoon. Ervaar wat jou ligt.

Als je niet probeert, weet je het ook niet.

Art als Therapie. 

Als je mijn verhaal gelezen hebt. Weet je een beetje mijn achtergrond. Van hieruit ontstond dit idee.

 

Kunst was voor mij echt mijn redding. Het bracht mij in ieder geval iets te eten op de plank  Daar alleen al ben ik zo verschrikkelijk dankbaar voor!!๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™

 

Maar het bracht mij ook zoveel meer!!!

 • Het bracht me uit mijn hoofd.
 • Het bracht me rust en ruimte.
 • Het bracht mij het gevoel dat ik er weer toe deed.
 • Het gaf mij het gevoel dat ik iets te brengen hebt.
 • Iets wat ik kan doen. 
 • Iets waar ik goed in ben.
 • Iets wat mij trekt.
 • Passie.
 • Plezier.
 • Het gaf mij zelfvertrouwen.

 

Het bracht mij terug naar mij hart. 

Dit wil ik jullie ook laten ervaren.

 

 • Ervaar jij ook stress?
 • Zit je voortdurend in je hoofd?
 • Kan je geen rust vinden? 
 • Heb je last van burn-out?
 • Depressie?
 • Zit je ziek thuis om een ander reden?
 •  en/of verveel je je helemaal stierlijk de tering kan ook. Hahaha, ( Sorry voor mijn taalgebruik.). 
 • Zoek je iets waar jij mee tot rust kan komen?
 • Afleiding kan vinden om niet de hele dagen er aan te hoeve denken?
 • Zit je thuis heel de dagen jou tijd te verdoen op je Playstation of telefoon? 
 • Heb je een kort lontje?
 • Voel je je niet op je gemak?
 • Zoek je iets om tot rust te komen? Maar kan dat niet vinden?  

Komt dit je bekent voor?

Ikzelf liep hier heel erg mee. Mijn hoofd draaide overuren. Mijn lichaam trok het niet meer. Geen werk kon ik vol houden want om de have klap ontstekingen. Ziekte en migraine. Zo verschrikkelijk veel pijn steeds. Doodmoe. En de doctoren zeiden; 'ja, je hebt fybromyalgie en CVS/ME en burn-out... en ja leuk en nu? Wat moet ik er mee wat kan ik er mee hoe kan ik verder?  'ja sorry, maar ik kan jou niet helpen"๐Ÿ˜’ je moet er maar mee leren leven"๐Ÿ˜’ want de huisarts had me al 2x naar een revalidatie gestuurd daar geleert wat pijn is en wat je met je energie moet doen   mooi. . . leuk. . .  Maar nog steeds geen antwoord hoe kom ik ervan af of hoe leef ik er mee UWV die zegt ga jij maar werken dat kan dus nu net niet dus ook die druk erbij. 

 

Later zei huisarts, die van gekkigheid niet meer wist wat ze met mij aan moest. Omdat ik daar elke per week zat soms wel 2x. (Ja ik wilde geholpen worden. Want naar mijn gevoel klopt er iets niet.)  Ik stuur jou door naar een Psycholoog. "leuk ook dat nog" Nou ja vooruit” Die kwam er bij “uhm, Ja meneer van Zinderen u heeft ADHD!  Oh Echt?  En trekken van PTSS. Daar is gespecialiseerde zorg voor nodig"... mmh oké. EMDR gehad.  Tussen door begonnen met mijn kunst. Dat was echt een uitlaat klep!! Lukte zeer zeker niet altijd maar het bleef mij trekken. 

 

Daarnaast de enorme schulden druk. Ik moest vaak zien rond te komen met 15 euro in de week. Maakte mij heel erg zorgen om mijn zoon. "Kan ik hem wel ophalen" of "zie ik hem überhaupt nog wel ooit een keer terug" Zorgen om eten op de plank. Zorgen over een dak boven mijn hoofd te kunnen houden. Kan ik wel alle rekeningen betalen? Dus ik zat muur vast in mijn hoofd!!! UWV die tegenwerkt. Je kent het wel. Zo zat ik met vragen in mijn hoofd waar niemand antwoord op kon geven.

 

Wat moet ik doen?  Kom ik hier ooit vanaf kan ik straks nog wel werken kan ik überhaupt straks nog lopen?  Allemaal van dit soort vragen schoten dagelijks door mijn hoofd en s' nachts ook sliep heel slecht...  Vrienden die zeiden: "ga werken man"', "Ben je zo uit de shit!" zei ik: "Ja ik wil wel!!! Graag zelfs!! maar uhm, ja hoe dan?" "Als je steeds ziek thuis zit,” Want ja ook thuis heb je er gewoon last van. En kan je niet alles doen wat jij wil. Maar ja, dat valt niet echt op he. En je valt er niemand mee lastig. Dus ja ongeloof binnen vriendenkring kwam nog eens om de hoek kijken want ook hun namen je niet serieus dus uiteindelijk blijf je alleen achter. Dat was het gevoel wat ik ervaarde.

  

Herken jij je hierin?

Mooi 

Kunst was mijn redding! Wil je weten hoe? 

Dan is dit voor jou!

Kom dan eens kijken op een van mijn workshops; 

Voel wat voor jou past.

workshop Art therapie

 

Voor wie is het?

Voor mensen die moeite hebben met uit hun hoofd komen. Moeilijk om kunnen gaan met hun emoties en zich herkennen dat alles in 1 keer goed moet gaan, mensen leren kennen die gelijkgestemd zijn samen lol maken en samen de diepte in. Max 3 personen. 

 

Wat gaan we doen ?

We gaan meditatie doen en rustig voorstel rondje en rustig beginnen met eerste ding uitzoeken en branden.  voelen en ervaren wat branden met je doet op dieper niveau en wat dit voor jou kan betekenen.

daarnaast gaan we samen de diepte in en coach ik intuitief.

 

Waar gaan we dit doen ? 

Op emmatsraat 20 6981 EZ Doesburg 

 

Wanneer gaan we dit doen?

Zaterdag 20 april  van 11:00 tot 16:00 

 

Investering in jezelf

€97,50 p.p.

 

Aanmelden kan via het contact formulier vermeld wel even duidelijk waarvoor je precies aanmeld 

 

(lees verder hieronder) 

Cursus houtbranden

Deze 5 daagse cursus is bedoeld voor mensen die verder willen leren om veel beter te worden in korte tijd

met deze fantastische hobby genaamd Pyrografie.

Hierbij word de focus gelegd naar fotorealistisch.

Hiervoor zullen cursus- ochtenden en / of middagen worden gehouden. Naar gelang wat mogelijk is voor u.

 

Datum;  

Datums is op aanvraag na gelang wat past voor u.

Dit kan door de weeks van 10:00 tot 13:00 of OM de zaterdag van 12:30 tot 15:30  Je kan evt. dus ook meerdere dagen per week komen. 

Duur;

Ongeveer 2,5 uur per les met koffie of thee. En wat lekkers.

Kosten;

Per les € 65,- p.p. incl. materiaal excl btw.

5 lessen € 275,- p.p. Materiaal inbegrepen. 

Meenemen;

Ik nodig je uit om zelf een brander mee te nemen als je deze al in bezit hebt, dan leer je deze ook goed kennen. Heb je die nog niet? Maar wil je er wel 1 aanschaffen maar je hebt geen idee welke er handig is? Wacht dan even met bestellen. In les 1 ga je verschillende branders ervaren en voelen wat handig is om mee te werken. Zolang kan je er 1 van mij gebruiken. Geen probleem.

 

Wat gaan we doen?

 

Dag 1;

Dit is vooral basis info.

Onder andere welke houtsoorten lekker werkt en dus ook te ervaren hoe ze werken.  En niet onbelangrijk welke houtsoorten je beter niet kunt gebruiken. Welke branders er zijn en welke technieken erbij horen.

Hoe je een afbeelding kiest en welke foto's je het beste kan gebruiken. En hoe ze over te brengen op het hout.

Leer ik je verschillende technieken voor optekenen en basis branden en schaduwen te maken. Om zo echt een volwaardige gravures te maken. Daarna het werk te sealen en afwerken. Je leert verschillende vormen van sealen en welke materialen te gebruiken en wanneer. En als er tijd over is gaan we met een werkstukje beginnen. Letters branden deze krijg je mee naar huis.

 

Dag 2; 

Gaan we lekker aan het werk.

Met schaduwen tinten en het maken van vacht. Een van de meest uitdagende gebieden om te maken bij Pyrografie. Welke technieken komen hiervoor aanbod. Hoe brand ik mijn werk niet in en hoe maak je lagen en vloeiende overgangen Deze hebben we nodig in dag 3

Dag 3; 

Op deze dag gaan we leren hoe we dieptes maken en hoe je met lagen heel mooi 3D kan werken.

We beginnen meteen goed met een mooi 3D kersen tak met bladeren. Hierbij komen verschillende temperaturen aan bod en de ervaring, hoe de houtsoort zich gedraagt onder verschillende temperaturen. Deze technieken brengen jouw skills echt aanzienlijk om hoog.

 

Dag 4; 

Op dag 4 gaan we verder met het maken van dieptes van dag 3 en gaan we beginnen met werken aan het maken van een gezicht. Dit is vrij moeilijk omdat je net als dag 3 in lagen gaat weren. Maar dan subtieler.

Zodat je echt leert om de schaduwtechnieken echt goed eigen te maken. En heel licht leert werken. Zeker als je de ogen ook echt sprekend wil hebben. Hoe doe je dat dan?  Hoe maak je die dieptes? Vooral bij de neus en ogen en mond kan die vrij lastig zijn. Hoe zorg je ervoor dat je je werk niet in brand? Al deze vragen komen hier aan bod. 

 

Dag 5:

Op deze dag gaan we verder met het portret maken, zodat deze ook echt klaar komt. En evt. de naam erbij zetten, en sealen we het werk.  Daarna gaan we de cursus evalueren. Ik ben dan heel benieuwd naar wat je ervan vond.

 

Mocht er nog vragen zijn?

 

Neem dan gerust contact op via dit formulier 

 

Alle prijzen zijn inclusief BTW

 

Mocht er vragen zijn?

Neem rustig contact op via dit formulier.

 

Dank je wel๐Ÿ™