Workshops en cursussen

Art als Therapie. 

Als je mijn verhaal gelezen hebt. Weet je een beetje mijn achtergrond. Van hieruit ontstond dit idee.

 

Kunst was voor mij echt mijn redding. Het bracht mij in ieder geval iets te eten op de plank  Daar alleen al ben ik zo verschrikkelijk dankbaar voor!!๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™

 

Maar het bracht mij ook zoveel meer!!!

 • Het bracht me uit mijn hoofd.
 • Het bracht me rust en ruimte.
 • Het bracht mij het gevoel dat ik er weer toe deed.
 • Het gaf mij het gevoel dat ik iets te brengen hebt.
 • Iets wat ik kan doen. 
 • Iets waar ik goed in ben.
 • Iets wat mij trekt.
 • Passie.
 • Plezier.
 • Het gaf mij zelfvertrouwen.

 

Het bracht mij terug naar mij hart. 

Dit wil ik jullie ook laten ervaren.

 

 • Ervaar jij ook stress?
 • Zit je voortdurend in je hoofd?
 • Kan je geen rust vinden? 
 • Heb je last van burn-out?
 • Depressie?
 • Zit je ziek thuis om een ander reden?
 •  en/of verveel je je helemaal stierlijk de tering kan ook. Hahaha, ( Sorry voor mijn taalgebruik.). 
 • Zoek je iets waar jij mee tot rust kan komen?
 • Afleiding kan vinden om niet de hele dagen er aan te hoeve denken?
 • Zit je thuis heel de dagen jou tijd te verdoen op je Playstation of telefoon? 
 • Heb je een kort lontje?
 • Voel je je niet op je gemak?
 • Zoek je iets om tot rust te komen? Maar kan dat niet vinden?  

Komt dit je bekent voor?

Ikzelf liep hier heel erg mee. Mijn hoofd draaide overuren. Mijn lichaam trok het niet meer. Geen werk kon ik vol houden want om de have klap ontstekingen. Ziekte en migraine. Zo verschrikkelijk veel pijn steeds. Doodmoe. En de doctoren zeiden; 'ja, je hebt fybromyalgie en CVS/ME en burn-out... en ja leuk en nu? Wat moet ik er mee wat kan ik er mee hoe kan ik verder?  'ja sorry, maar ik kan jou niet helpen"๐Ÿ˜’ je moet er maar mee leren leven"๐Ÿ˜’ want de huisarts had me al 2x naar een revalidatie gestuurd daar geleert wat pijn is en wat je met je energie moet doen   mooi. . . leuk. . .  Maar nog steeds geen antwoord hoe kom ik ervan af of hoe leef ik er mee UWV die zegt ga jij maar werken dat kan dus nu net niet dus ook die druk erbij. 

 

Later zei huisarts, die van gekkigheid niet meer wist wat ze met mij aan moest. Omdat ik daar elke per week zat soms wel 2x. (Ja ik wilde geholpen worden. Want naar mijn gevoel klopt er iets niet.)  Ik stuur jou door naar een Psycholoog. "leuk ook dat nog" Nou ja vooruit” Die kwam er bij “uhm, Ja meneer van Zinderen u heeft ADHD!  Oh Echt?  En trekken van PTSS. Daar is gespecialiseerde zorg voor nodig"... mmh oké. EMDR gehad.  Tussen door begonnen met mijn kunst. Dat was echt een uitlaat klep!! Lukte zeer zeker niet altijd maar het bleef mij trekken. 

 

Daarnaast de enorme schulden druk. Ik moest vaak zien rond te komen met 15 euro in de week. Maakte mij heel erg zorgen om mijn zoon. "Kan ik hem wel ophalen" of "zie ik hem überhaupt nog wel ooit een keer terug" Zorgen om eten op de plank. Zorgen over een dak boven mijn hoofd te kunnen houden. Kan ik wel alle rekeningen betalen? Dus ik zat muur vast in mijn hoofd!!! UWV die tegenwerkt. Je kent het wel. Zo zat ik met vragen in mijn hoofd waar niemand antwoord op kon geven.

 

Wat moet ik doen?  Kom ik hier ooit vanaf kan ik straks nog wel werken kan ik überhaupt straks nog lopen?  Allemaal van dit soort vragen schoten dagelijks door mijn hoofd en s' nachts ook sliep heel slecht...  Vrienden die zeiden: "ga werken man"', "Ben je zo uit de shit!" zei ik: "Ja ik wil wel!!! Graag zelfs!! maar uhm, ja hoe dan?" "Als je steeds ziek thuis zit,” Want ja ook thuis heb je er gewoon last van. En kan je niet alles doen wat jij wil. Maar ja, dat valt niet echt op he. En je valt er niemand mee lastig. Dus ja ongeloof binnen vriendenkring kwam nog eens om de hoek kijken want ook hun namen je niet serieus dus uiteindelijk blijf je alleen achter. Dat was het gevoel wat ik ervaarde.

  

Herken jij je hierin?

Mooi 

Kunst was mijn redding! Wil je weten hoe? 

Dan is dit voor jou!

 

Kom dan eens kijken op een van mijn workshops; 

Voel wat voor jou past.

 

Weet je het niet? Of kan je niet tekenen? Geef niks. Ik ook niet. Daar kunnen we omheen werken. Probeer maar gewoon. Ervaar wat jou ligt.

Als je niet probeert, weet je het ook niet.

 

Kom je ook naar de workshop?  De volgende is gepland,

lees hier onder verder...

 

  Workshop Houtbranden: 

Hier gaan we met houtbrandertjes aan de gang. Yeah.

Dit geeft mij een heel relaxed meditatieve werking.

Ik word er dus helemaal rustig van.

Het brengt mij naar het hier en nu en laat me even helemaal zijn met mijn projectje.

Kom dat gewoon is uitproberen.

En laat je hoofd even voor wat die is. 

Wat gaan we doen: 

 

We gaan 2 dingen branden om je echt te laten ervaren wat het is, en wat het met je doet!

 

Waar:   Emmastraat 20 6981 EZ te Doesburg.

Wanneer: Zaterdag 22 april  van 12:30 tot 16:00 er is ruimte voor 7 personen. Kun je niet die dag? geen nood, elke 3de week van de maand op zaterdag word een nieuwe workshop geplant

Wat krijg je;

 • 1 Persoonlijk gepimpte snijplank waar je dus ok echt wat aan hebt.
 • 1 leuk plankje waar je iets van tekst bv quote of afbeelding naar keuze op maakt. Leuk voor cadeau of als herinnering aan deze workshop. Materiaal inbegrepen. Gebruik van brander ook, heb je er zelf 1 nodig ik je uit die mee te nemen.
 • Koffie, thee en versnapering.

 

Kosten: € 47,- pp. Inclusief materiaal 

 

Aanmelden: Aanmelden kan via contact formulier   

 

Hoe ziet dat eruit?  

We gaan met een klein groepje max 8 mensen inclusief mij, sierdingetjes maken op jouw snijplank. Zoals bv hierboven. (mijn allereerste burn ๐Ÿ˜€ op mijn oude snijplank.) Dat hoef natuurlijk niet dit te zijn. Dit is ten voorbeeld. Maar maak iets wat jij leuk vindt keuze uit verschillende afbeeldingen.

Welke je leuk vindt die ga je maken, op jouw unieke snijplank want die krijg je dus mee naar huis. In begrepen bij de prijs

 

Leuk he?

 

Daarnaast gaan we. 

En leuke letters bv een mooie quote of afbeelding met letters zoals hieronder maken op een andere plankje branden. Leuk als cadeau voor iemand of voor jezelf of voor je kinderen als je die hebt. dit was ook een van me eerste projectjes btw. 

Daarna gaan we alles is rustig bespreken en gaan we kijken wat jou ervaring was wat je heb gevoeld in jezelf en wat het met jou gedaan heeft en uiteraard wat je vind van deze leuke hobby!

 

Lijkt je dit wat? 

Dan nodig ik je uit om je hier hieronder aan te melden door middel van aankoop van de workshop. Hiermee bevestigd jij jouw plekje hoop ik jou heel graag te ontmoeten op zaterdag 22 april er volgen nog meer data's in 2023

Dank je wel.๐Ÿ™

 

 

 

Mocht er nog vragen zijn? Dan nodig ik je uit omdat te doen via het contact formulier

 

Mocht je echt beter willen leren branden dan nodig ik je van harte uit om Cursus houtbranden te volgen, 

Ik nodig je van harte uit om verder te lezen voor meer info hieronder...

Cursus houtbranden

Deze 5 daagse cursus is bedoeld voor mensen die verder willen leren om veel beter te worden in korte tijd

met deze fantastische hobby genaamd Pyrografie.

Hierbij word de focus gelegd naar fotorealistisch.

Hiervoor zullen cursus- ochtenden en / of middagen worden gehouden. Naar gelang wat mogelijk is voor u.

 

Datum;  

Datums is op aanvraag na gelang wat past voor u.

Dit kan door de weeks van 10:00 tot 13:00 of OM de zaterdag van 12:30 tot 15:30  Je kan evt. dus ook meerdere dagen per week komen. 

Duur;

Ongeveer 2,5 uur per les met koffie of thee. En wat lekkers.

Kosten;

Per les € 65,- p.p. incl. materiaal 

5 lessen € 275,- p.p. Materiaal inbegrepen. 

Meenemen;

Ik nodig je uit om zelf een brander mee te nemen als je deze al in bezit hebt, dan leer je deze ook goed kennen. Heb je die nog niet? Maar wil je er wel 1 aanschaffen maar je hebt geen idee welke er handig is? Wacht dan even met bestellen. In les 1 ga je verschillende branders ervaren en voelen wat handig is om mee te werken. Zolang kan je er 1 van mij gebruiken. Geen probleem.

 

Wat gaan we doen?

 

Dag 1;

Dit is vooral basis info.

Onder andere welke houtsoorten lekker werkt en dus ook te ervaren hoe ze werken.  En niet onbelangrijk welke houtsoorten je beter niet kunt gebruiken. Welke branders er zijn en welke technieken erbij horen.

Hoe je een afbeelding kiest en welke foto's je het beste kan gebruiken. En hoe ze over te brengen op het hout.

Leer ik je verschillende technieken voor optekenen en basis branden en schaduwen te maken. Om zo echt een volwaardige gravures te maken. Daarna het werk te sealen en afwerken. Je leert verschillende vormen van sealen en welke materialen te gebruiken en wanneer. En als er tijd over is gaan we met een werkstukje beginnen. Letters branden deze krijg je mee naar huis.

 

Dag 2; 

Gaan we lekker aan het werk.

Met schaduwen tinten en het maken van vacht. Een van de meest uitdagende gebieden om te maken bij Pyrografie. Welke technieken komen hiervoor aanbod. Hoe brand ik mijn werk niet in en hoe maak je lagen en vloeiende overgangen Deze hebben we nodig in dag 3

Dag 3; 

Op deze dag gaan we leren hoe we dieptes maken en hoe je met lagen heel mooi 3D kan werken.

We beginnen meteen goed met een mooi 3D kersen tak met bladeren. Hierbij komen verschillende temperaturen aan bod en de ervaring, hoe de houtsoort zich gedraagt onder verschillende temperaturen. Deze technieken brengen jouw skills echt aanzienlijk om hoog.

 

Dag 4; 

Op dag 4 gaan we verder met het maken van dieptes van dag 3 en gaan we beginnen met werken aan het maken van een gezicht. Dit is vrij moeilijk omdat je net als dag 3 in lagen gaat weren. Maar dan subtieler.

Zodat je echt leert om de schaduwtechnieken echt goed eigen te maken. En heel licht leert werken. Zeker als je de ogen ook echt sprekend wil hebben. Hoe doe je dat dan?  Hoe maak je die dieptes? Vooral bij de neus en ogen en mond kan die vrij lastig zijn. Hoe zorg je ervoor dat je je werk niet in brand? Al deze vragen komen hier aan bod. 

 

Dag 5:

Op deze dag gaan we verder met het portret maken, zodat deze ook echt klaar komt. En evt. de naam erbij zetten, en sealen we het werk.  Daarna gaan we de cursus evalueren. Ik ben dan heel benieuwd naar wat je ervan vond.

 

Mocht er nog vragen zijn?

 

Neem dan gerust contact op via dit formulier 

 

Alle prijzen zijn inclusief BTW

 

Mocht er vragen zijn?

Neem rustig contact op via dit formulier.

 

Dank je wel๐Ÿ™