Glasgraveringen

Wat is het

Glasgraveringen

Glas graveren is afbeelding en/of tekst graveren in glas. Dit kan met de hand er in gekrast worden. Maar dan duurt het wel erg lang. Je kan ook gebruik maken van een Multi tool. Dit gaat wat sneller. 

 

Let hierbij wel goed op je veiligheid i.v.m. glas stof en splinters in je longen en ogen kunnen komen! Draag hier altijd beschermende middelen voor !! Het zei mondkapje en veiligheidsbril evt. handschoenen.

 

Ik doe dit doormiddel van een diamant bolletje die je in verschillende vormen hebt. Ik doe dit in een Multi tool die op een bepaalde snelheid draait. Hiermee kan ik nu mee tekenen op glas waar je zeer leuke dingen mee kunt maken, Echt leuk om te doen. Dit gaat best snel en kan je in vrij korte tijd iets unieks maken.

 

Je kan ook evt. werken op kristal en op plexiglas dit is net even wat zachter en heel iets goedkoper.  Vooral vlak glas is vrij prijzig. 

Waarom doe je het?

Zingeving, een doel in het leven. 

 

Toen ik ziek thuis kwam te zitten in 2014, verveelde k me echt dood. Wat kan ik doen?

Herinnerde dat ik vroeger op school wel eens een schilderij had gemaakt en dacht ; "waarom niks creatiefs." Dus ik ben gaan zoeken op internet wat er allemaal mogelijk was en wat in mijn budget paste.

Toen kwam ik uit bij glas graveren. Omdat ik Dremel Multi tool al in huis had. Was de keus snel gemaakt. 

 

Dit was voor mij de reden waarom ik hiermee begonnen ben. Ik wilde graag creatief bezig zijn.  Er voor zorgen dat ik iets ging doen wat me een doel en voldoening gaf, Me zelfvertrouwen op krikte. Want daar was niet veel van over.  Daarnaast iets bruikbaars versieren waar mensen wat aan hebben.

Erg leuk om zoiets unieks cadeau te geven. Niet waar ? 

Zo is het geboren al snel kwamen er al aanvragen binnen en zo ben ik dit een tijdje gaan doen.

 

 

Waarmee doe je het?

 

Met een Multi tool. Je weet wel zo'n kleine precisie multifunctionele tool waar je verschillende hulpstukkies op kan zetten. Maakt niet zo veel uit wat voor merk. Dremel is wel een van de bekendste merken. Zolang er maar een diamant slijpsteentje in kan is het goed.

 

Daar heb je veel verschillende vormen en maten en kwaliteiten van. Ik gebruik meer en deel een klein diamant bolletje en dat is natuurlijk geen diamant bolletje van echt diamant maar van diamant gruis gemaakt anders word het echt onbetaalbaar.

 

Wat voor mij het makkelijkste werkt is met zo'n verlengde as. Als je je machine hoog hangt. Hoef je al dat gewicht ook niet te beuren en is het makkelijk hanteerbaar. 

 

Hou er rekening mee alles rond is en de machine draait ook rond, dus dat maakt het een extra leuke uitdaging om toch een mooi strak werkje te maken.

 

Heb je nu interesse gekregen om ook iets leuks te gaan maken?

Gewoon proberen! Let goed op je veiligheid !!!!

Mocht je nu vragen hebben of graag het van mij willen leren.

 

Neem dan contact op.  

 

Vraag het gewoon ga we kijken wat we voor u kunnen betekenen.

 

Of heb je nu iets van; "wauw wat gaaf maak je nog meer?"

Hou de webshop in de gate, daar wil nog wel eens wat op komen,

 

Heeft u nu zelf een leuk idee wat u graag op glas wil hebben?? Ook dat kan. geen probleem. neem contact op en we gaan kijken wat ik  voor u kunnen betekenen.