Muurschilderingen.

 

Wat is dat ?

Muurschilderingen is zoals het woord al zegt schilderingen op de muur. Dit kan zowel binnen als buiten.  Maar wat het nu uniek maakt is dat er verschillende technieken zijn om dit te kunnen doen. Denk bv. aan om met spuitbus te werken. Kan heel erg snel gaan. En is ook erg handig voor buiten. Of met de kwast en rollers gaat ook snel. Of in mijn geval airbrush. Wat ook kan is alles in combinatie. Dat maakt dit zo bijzonder.

 

Kies wat voor jou makkelijk werkt.

 

Hierbij zie je een muurschildering waar ik geschilderd heb met de kwast. De klant wilde een boom in de hoek van de kamer en als thema "uilen"  Is erg leuk geworden. De klant was zeer te vrede.

 

Waarom doe je het?

Creatief bezig zijn is voor mij een uitlaat klep, Ik word er rustig van. Het mooie is, er zit uitdaging in. Elke nieuwe opdracht of wens van de klant is een nieuwe uitdaging. Of het nu op hout is, op glas of op de muur. Dat maakt niet uit.

Ik ben vrij snel uitgekeken als er geen uitdaging meer in zit. Maar hier mee is elke opdracht elke muur een nieuwe uitdaging dat maakt dit werk voor mij echt geweldig om te doen. (Als soort van kers op de taart.) 

Zie maar is de wensen van de klant zo goed mogelijk in realiteit te brengen, 

Als je dan ziet hoe blij de kids ervan worden!!! Echt geweldig!! Dit geeft zoveel voldoening. Dat maakt waarom ik dit werk doe.

 

Ik ben hier ooit naar toe getrokken door dat ik in het verleden wel eens rondkeek op YouTube Pinterest en facebook enz. daar zo gefascineerd geraakt door wat mensen allemaal niet konden maken. De ene nog mooier dan de andere. Hierdoor raakte ik geïnspireerd.  Want ik wilde dat ook graag leren. Maar met alleen zitten en dromen ervan, kom je er niet. Dus DOEN.

 

Een keer proberen dus! Dat ook gedaan. Met als gevolg dat de kids helemaal door het dak heen gingen. Ik schoot er zelf vol van hoeveel vreugde en liefde wat dan vrijkomt dat is onbetaalbaar. Hierom doe ik het. 

Hieronder een muurschildering gemaakt met airbrush

Jaja, mijn allereerste. 😀 

 

Dus wat ik allemaal gebruik is:

 • Beamer. 
 • Laptop.
 • verf.
 • Kwasten, rollers en penselen. 
 • Compressor. 
 • Airbrush pistolen. 
 • Airbrush verf. 
 • Schilders tape.
 • Snijmateriaal.
 • Afdekzeil.
 • Spuitbussen. 
 • Potlood. 
 • Gum.
 • Liniaal. 
 • Radio.
 • En goed humeur. 

Waarmee doe je het?

Om te beginnen een idee? Wens. Hoe groot? Wat is het thema bv. rust bij volwassen mensen op de slaapkamer. Bv landschap op strand idee of ondergaande zon. Of bij kids op de muur prinsessen kamer of Harry Potter of Piraten. Jungle book. Alles kan.

Dan een mooie "canvas" een muur. Het is erg aan te raden dat deze goed vlak is afgewerkt en wit is van kleur om de mooiste resultaten te boeken. Het liefste gewoon latex muurverf.    

 

Alles is in princiepen mogelijk.

Ligt er een klein beetje aan wat voor stijlen de artist heeft. En of dat het aansluit bij uw wensen. en of hij- zei het kan maken.

Vaak wordt er eerst een schets gemaakt via computer of gewoon zo op papier om te kijken of klant akkoord gaat. Zodra klant akkoord geeft, begint de echte uitdaging. 

 

We gaan beginnen.

Hoe krijgen we de gewenste foto op de muur? Daar heb je verschillende technieken voor. Dit kan evt. met een beamer. Zoals ik graag gebruik van maak scheelt veel tijd. Of met uitgeprint poster kan het eventueel ook. Of je schildert het er rechtstreeks op.  

Ik gebruik liever paar hulp stukkies en maak gebruik van een beamer om de foto met karakters op de muur te projecteren en deze na te tekenen zodat de contouren allemaal op de goed plek staan. Dat scheelt veel tijd. Achter grond maak ik meestal gewoon zo. 

 

Geloof in jezelf en ga gewoon beginnen.

 

"We create fears while we sit. We overcome them by action."

 

Hierboven kan je mooi zien hoe het werkt om met een beamer iets op te zetten. Met dit project ben ik nog bezig. Stay tuned.

 

Ook een muurschildering?

 

Wild u ook een muurschildering?

Voor op uw kinderkamer? Of bij uw eigen op de slaapkamer?

Of in de Woonkamer, overloop, trappengat, op de schuur of garagedeur?

Of in uw bedrijfspand?

Of zelfs op de wc...

 

Alles is mogelijk.

  

Neem gerust contact op.  

Vul het contact formulier in. Maak uw wens kenbaar dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

En gaan we samen kijken wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten worden.

 

 Tot snel.